Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κακή διαχείριση του στέρησε το τρίποντο!

INPAO Newsroom

Published

on

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Τρίπολη, για ν’ αντιμετωπίσει τον Αστέρα έχοντας ως μοναδικό στόχο να πάρει το πρώτο του τρίποντο σε εκτός έδρας ματς στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πράσινοι ωστόσο δεν τα κατάφεραν ούτε τώρα, καθώς κατά κύριο λόγο πλήρωσαν την άσχημη διαχείρισή τους από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες είχαν από δύο ημίχρονα. Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού. Οι κιτρινομπλέ όντας πιο αποφασιστικοί και με καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο δημιουργούσαν ευκαιρίες και είχαν το μομέντουμ του αγώνα.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε ένα υπέροχο γκολ κυρίως λόγω της ποιότητας των παικτών που διαθέτει. Προβάδισμα όμως που γρήγορα απώλεσε και στη συνέχεια εξανέμισε εντελώς διότι είδε τον Αστέρα να του κάνει την ανατροπή.

Στην επανάληψη στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι να πιέσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη ποτέ παρά τις πολλές ευκαιρίες που σημειώθηκαν. Έτσι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς και καλείται πια να διορθώσει την αποτελεσματικότητά της μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το ματς

Advertisement

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν ούσες σχετικά προσεκτικές στο παιχνίδι τους. Χωρίς να ρισκάρουν επεδίωξαν να πάνε σε χαλαρό τέμπο με σίγουρες μεταβιβάσεις και να ψάξουν τη στιγμή τους. Παρ’ όλα αυτά όσο περνούσε η ώρα εκείνος που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να βγει μπροστά και να κυνηγήσει το γκολ ήταν ο Αστέρας.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό τα λάθη του Παναθηναϊκού στο χώρο του κέντρου και κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο άρχισαν να είναι απειλητικοί. Αρχικά στο 12’ ο Άλβαρες απείλησε μ’ ένα σουτ, το οποίο πέρασε άουτ. Η απάντηση ήρθε στο 15’ για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Βιτάλ έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δε μέτρησε.

Παρά τη συγκεκριμένη φάση οι πράσινοι δεν ανέβασαν στροφές και συνέχισαν να είναι πίσω από την μπάλα. Έτσι, ο Αστέρας στο 17’ δημιούργησε ακόμα μία φάση, όταν η σέντρα του εξαιρετικού Σίτο έφτασε στο κεφάλι του Μπαράλες αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 20’ ο Μπαράλες μέσα από την περιοχή σούταρε, όμως ο Σάντσες έβαλε σωτήρια την κόντρα κι έσωσε τους πράσινους.

Advertisement

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 26’ ο Αλβάρες εκτέλεσε ένα φάουλ, το οποίο πήγε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Τελικά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Πέρεθ έβγαλε μια ωραία πάσα στον Παλάσιος, ο οποίος ήταν τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή αλλά προτίμησε να δώσει στον Καρλίτος δίπλα του και να σιγουρέψει το γκολ. Έτσι, οι πράσινοι στο 30’ μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Το προβάδισμα όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Μπαράλες κέρδισε πέναλτι από τον Πούγγουρα, το οποίο στο 33’ μετουσίωσε σε γκολ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 38’ μ’ ένα σουτ του Καρλίτος που δεν ανησύχησε τον Τσιφτσή που μπλόκαρε. Παρ’ όλα αυτά ο Αστέρας είχε το μομέντουμ και ήταν συνεχώς απειλητικός.

Η προειδοποίηση ήρθε στο 41’ με τον Σίτο να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει και στο 45’ ο Σίτο έκανε μια ακόμη κούρσα από τ’ αριστερά, έβγαλε τη σέντρα κι ο Σόνι πλήγωσε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε στ’ αποδυτήρια δεχόμενος ανατροπή στην τελευταία ουσιαστικά φάση του πρώτου μέρους.

Advertisement

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με ξεκάθαρο προσανατολισμό να κρατήσει το αποτέλεσμα αρχικά κι έπειτα να μπορέσει να διεκδικήσει ένα γκολ στην κόντρα, για να τελειώσει το παιχνίδι. Την ίδια ώρα που οι πράσινοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ, για να μπορέσουν να φτάσουν μετέπειτα στην ανατροπή.

Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 47’ με τον Καρλίτος να μη βρίσκει στόχο στην προσπάθεια που επιχείρησε. Ο Παναθηναϊκός παρ’ όλα αυτά πίεζε και στο 55’ ο Σάντσες δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς είχαν δώσει νέα πνοή στον Παναθηναϊκό και στο 57’ ο Ιωαννίδης μετά από εξαιρετική προσπάθεια σέντραρε και στο κόψιμο της μπάλας ο Καστάνιο παραλίγο να βάλει αυτογκόλ.

Οι γηπεδούχοι είχαν δώσει γήπεδο και ο Αλεξανδρόπουλος με μια ωραία προσπάθεια κέρδισε ένα φάουλ σε καλό σημείο. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Χατζηγιοβάνης στο 61’, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και δεν ανησύχησε τον Τσιφτσή. Όσο περνούσε η ώρα η ροή του ματς δεν άλλαζε κι ο Αστέρας έδινε χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος απείλησε ξανά στο 76’ με τον Παλάσιος να σουτάρει αλλά η μπάλα να περνάει άουτ.

Η απάντηση σ’ όλες αυτές τις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού για τους γηπεδούχους ήρθε στο 83’ όταν ο Ριέρα έκανε ατομική ενέργεια, όμως το σουτ του πέρασε άουτ. Η πίεση από τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκε και ο Αλεξανδρόπουλος στο 90+3’ σούταρε αλλά είδε τον Τσιφτσή να του αρνείται το γκολ. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 90+4’ ο Πούγγουρας αστόχησε σε κεφαλιά, χάνοντας νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Advertisement

Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που τόσο πολύ έψαξε σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στην Τρίπολη, η οποία είναι η τρίτη σε τέσσερις εκτός έδρας αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα.

Σημείο-κλειδί: Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία η αντίδραση μετά το προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να είναι καλός στο πρώτος μέρος προηγήθηκε μετά από μια αντεπίθεση για… σεμινάριο! Ωστόσο τρία λεπτά μετά η άμυνά του τον πρόδωσε ενώ μέσα σε διάστημα δώδεκα λεπτών το προβάδισμα είχε χαθεί εντελώς. Μηδενική διαχείριση από τον Παναθηναϊκό σ’ ένα ματς που στο 30’ του «ανοιγόκλεισε» το μάτι ότι μπορεί να τον πάει… ζάχαρη!

Τα θετικά: Ο Παναθηναϊκός εκτός από την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Καρλίτος, σκόραρε ξανά, αλλά και την επίσης πολύ θετική παρουσία του Αλεξανδρόπουλου κρατάει σήμερα και τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός ήταν κινητικός, έτρεξε, έδωσε μάχες και φυσικά είχε και μια ασίστ. Είναι φανερό πως μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά μελλοντικά.

Advertisement

Τα αρνητικά: Για μία ακόμη φορά η άμυνα. Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από την αμυντική του γραμμή σήμερα. Κυρίως ο Πούγγουρας ήταν σε κακή μέρα, ενώ αρκετές φάσεις έχασε κι ο Χουάνκαρ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στην επανάληψη. Είναι δεδομένο πως οι απουσίες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη γραμμή έχουν πληγώσει τους πράσινους. Απαιτείται όμως άμεσα διόρθωση!

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες, Κρέσπι (74’ Τιλίκα), Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (87’ Ατιένθα), Σονί (74’ Ριέρα), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος.

Advertisement

Το INPAO.GR πρόκειται για ένα ανερχόμενο site στην ήδη «ταλαιπωρημένη» Παναθηναϊκή ενημέρωση. Με... όπλα το έγκυρο και πρωτογενές ρεπορτάζ, τις πλούσιες αναλύσεις και τις αρθρογραφίες από την έμπειρη δημοσιογραφική μας ομάδα, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε το No.1 σάιτ στην «πράσινη» ενημέρωση.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ώρες ago

Οριστικό: Αυτός είναι ο αντίπαλος του «Εξάστερου» στα play-offs της Euroleague!

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ώρες ago

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ήδη σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τα play-offs!

ΜΠΑΣΚΕΤ8 ώρες ago

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο μπάσκετ!»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 ώρες ago

Κάνααν: «Έπαιξε καλύτερα ο ΠΑΟ, αλλά έχουμε καλύτερη ομάδα εμείς!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 ώρες ago

Παπασταθόπουλος: «Συμπαθούσα τον Παναθηναϊκό, είχα και πρόταση!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 ώρες ago

Κατσουράνης: «Κακός ο Χουάνκαρ – MVP του Πρωταθλήματος ο Ιωαννίδης!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ10 ώρες ago

Γιαννακόπουλος για Ολυμπιακό: «Πάλι θα χορέψετε!» (pics)

ΜΠΑΣΚΕΤ11 ώρες ago

Προκλητική ανακοίνωση Ολυμπιακού: «Να σταματήσει να προκαλεί ο παρκαδόρος!» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ11 ώρες ago

Νέο μήνυμα Γιαννακόπουλου σε Μπαρτζώκα: «Σπρώξε εμένα αν έχεις @@!» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ11 ώρες ago

Επιβραβεύει τον κόσμο του ο «Εξάστερος»!

ΜΠΑΣΚΕΤ12 ώρες ago

Γιαννακόπουλος για διαιτησία και Μπαρτζώκα: «Τόσο ξεφτίλες είσαστε; – Έπεσαν οι μάσκες!» (vid)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ13 ώρες ago

Γιαννακόπουλος σε Μπαρτζώκα: «Τώρα θα τρως την μία @@ μετά την άλλη!» (vid)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ13 ώρες ago

Βοτανικός: Ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου και ανοιχτή συζήτηση ο ΠΑΟ!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ13 ώρες ago

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τους τελικούς του Παναθηναϊκού με Ολυμπιακό!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 ώρες ago

Σαλπιγγίδης: «Αυτοί οι είναι φαβορί για τον τίτλο!» – Τι είπε στο δίλημμα ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Καρπετόπουλος: «Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟ!»

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Λαρεντζάκης: «Εκτός Final-4 ο ΠΑΟ – Κάνααν αντί Ναν για βασικός!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Οριστική απόφαση για την πώληση παίκτη!

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Αταμάν: «Τον χρειαζόμαστε στο ροτέισον – Έπαιξε με αυτοπεποίθηση!»

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Σλούκας: Πήρε θέση για την πρόβλεψη του Γιαννακόπουλου!

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: Αποκάλυψε τον αγαπημένο του παίκτη από τον Παναθηναϊκό AKTOR! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

«Καμπάνα» της Euroleague σε Μπαρτζώκα!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Παππάς: «Ίσως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής όλων των εποχών ο Μπαρτζώκας!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Ασύλληπτη εκτόξευση του Παναθηναϊκού – Έχει αφήσει πίσω του τη Ρεάλ! (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Πίσω στις προπονήσεις με μία μεγάλη επιστροφή!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

Ισοπαλία για το «Τριφύλλι», γκολ ο Γερεμέγεφ!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Σλούκας: «Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε – “Τελικός” με Μπαρτσελόνα!»

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ3 εβδομάδες ago

«Αυτόν τον παίκτη σκέφτηκε να πάρει ο Αταμάν μετά τον τραυματισμό του Χουάντσο!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Οριστική εξέλιξη με Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός AKTOR: Οι διαιτητές με Ερυθρό Αστέρα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 ώρες ago

Κατσουράνης: «Κακός ο Χουάνκαρ – MVP του Πρωταθλήματος ο Ιωαννίδης!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ12 ώρες ago

Γιαννακόπουλος για διαιτησία και Μπαρτζώκα: «Τόσο ξεφτίλες είσαστε; – Έπεσαν οι μάσκες!» (vid)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ13 ώρες ago

Γιαννακόπουλος σε Μπαρτζώκα: «Τώρα θα τρως την μία @@ μετά την άλλη!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 ώρες ago

Ντέμης: «Μου κάνει εντύπωση ο Μπερνάρ – Πασχίζει και το προσπαθεί πολύ!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ15 ώρες ago

Ναν: «Ήθελα το τελευταίο σουτ, αλλά εμπιστεύομαι τον Σλούκα! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 ημέρα ago

Live TV: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ημέρες ago

Αποκαλυπτικός Ιτούδης για Διαμαντίδη: «Μου έλεγε ότι “δεν αξίζω!”» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ημέρες ago

ΠΑΟ – Λαμία: «Πάγωσε» η Λεωφόρος με το… καλημέρα – Ισοφάρισε ο Τσέριν! (vids)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες ago

Μιλουτίνοφ: «Έδειξαν πόσο σπουδαίοι είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες ago

Μπόγρης: «Ξενέρωσα με τον Αταμάν – Αυτόν τον αντίπαλο θέλω για ΠΑΟ!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες ago

Αποθέωσε Γιαννακόπουλο ο Γκιστ και προέτρεψε τον Ναν να μείνει εδώ! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 ημέρες ago

Έξαλλος ο Ντέμης: «Ποιος ήταν αυτός που πήγε να παλέψει με τον Ιωαννίδη;» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Διαμαντίδης: «Θα φτάσει μέχρι τέλους ο Σλούκας!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Αγραβάνης: «Θα ήθελα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Live TV: Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός AKTOR

Advertisement

Trending