Aποκλειστικό – Παπούλιας: «Να πάρουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου»!

Ο δρομέας του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παπούλιας μιλάει στον Νίκο Γκέκα για τους τίτλους που θέλει να διεκδικήσει φέτος το «τριφύλλι», ενώ παράλληλα τονίζει ότι θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του!

Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για φέτος και ποιος ο δικός σου;

«Ο πρώτος μας στόχος για φέτος, είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει τέλος Οκτωβρίου στα Τρίκαλα. Εκεί ο Παναθηναϊκός θέλει να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ εγώ θέλω να τερματίσω σε όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση. Έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Στη συνέχεια θα εστιάσουμε στον κλειστό στίβο. Εκεί ο προσωπικός μου στόχος είναι, να κατακτήσω το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 1500 μέτρα! Αν πάνε όλα καλά, πιστεύω ότι θα κατακτήσω το πρωτάθλημα και στα 3 χιλιόμετρα!

Τέλος ακολουθεί ο ανοιχτός στίβος, όπου θα ήθελα να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ και να συμμετάσχω με την εθνική ομάδα σε κάποια διεθνή διοργάνωση».

Το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού έχει μεγάλη ιστορία και δεκάδες τίτλους, αυτό το «βάρος» της φανέλας αγχώνει έναν αθλητή;

«Προσωπικά το βλέπω ως κίνητρο! Είναι τιμή να είμαι σε μία ιστορική ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός και είμαι και φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Αυτό μου δίνει το έναυσμα για να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου»!

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος μακροπρόθεσμα; Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

«Θα ήθελα να έχω βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχω συμμετοχή σε κάποιο Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα είμαι ακόμα στον Παναθηναϊκό, δεν θα φύγω από την ομάδα και θα ήθελα να έχουμε πετύχει ότι καλύτερο μπορούμε τόσο σε ομαδικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Πέραν της στήριξης που σας παρέχει ο Παναθηναϊκός, σας βοηθάει η Πολιτεία ή υπάρχουν δυσκολίες;

«Μας στηρίζει ο σύλλογος μας, αλλά κάποια άλλη στήριξη δεν υπάρχει. Θα συνεχίσουμε, όσο μπορούμε».

Ποιες δυσκολίες σας έχει προξενήσει ο κορονοϊός στον στίβο;

«Ευτυχώς εγώ επειδή κάνω αποστάσεις, μπορούσα να προπονηθώ στην καραντίνα. Έβγαινα έξω και έτρεχα, δεν χρειαζόμουν γυμναστήριο όπως άλλοι αθλητές σε άλλα αθλήματα. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το κόστος και οι μετακινήσεις. Δεν ήταν εύκολο να πας σε διοργανώσεις στο εξωτερικό και παράλληλα ήθελες τεστ τόσο για να πας, όσο και για να γυρίσεις».

Επιμέλεια: Νίκος Γκέκας

Σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ και από τότε…βασανίζω το πολιτικό και κυρίως το αθλητικό ρεπορτάζ σε διάφορα sites. Μεγάλη μου αγάπη στα όρια της ψύχωσης, ο Παναθηναϊκός και κυρίως ο Ερασιτέχνης, η μάνα του λόχου. Αγαπάω το μπάσκετ από τα μεγάλα, λατρεύω το πόλο από τα μικρά, πάντα δίπλα στο Tριφύλλι. Από βόλεϊ ανδρών μέχρι μπάσκετ γυναικών και από βολεϊ γυναικών μέχρι ξιφασκία. Μία γωνιά για λίγους και ρομαντικούς πιστή στο όραμα του Απόστολου Νικολαϊδη περί πολυαθλητικού συλλόγου και τα λόγια του Μιχάλη Παπάζογλου: «Όλοι έχομεν την γνώμην και την ακράδαντον πεποίθησιν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πραγματικά μεγάλη ιδέα, που αποτελεί ένα μέρος του βίου μας, που θα ζη πάντα. Τα μέλη, οι αθληταί, τα συμβούλια παρέρχονται και αντιπαρέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παραμένη επί γενεάς γενεών εις την Αιωνιότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Με Τιλίκα ο Αστέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό

Πρίφτης: «Πρέπει να βελτιωθούμε και να έχουμε αυτοπεποίθηση»