Αποκλειστικό – Πάλη: «Αν δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες, θα έχουμε αθλητές για τα επόμενα δέκα χρόνια»

Ο προπονητής του τμήματος πάλης, Φάνης Αναγνώστου και οι παλαιστές Γιώργος Χριστοδουλής και Ηλίας Τζόκας μίλησαν στον Νίκο Γκέκα για τους στόχους του τμήματος και τις ακαδημίες που αποτελούν το μέλλον.

Το τμήμα πάλης έχει μεγάλη ιστορία στον Παναθηναϊκό. Ποιοι είναι οι στόχοι του τμήματος για τη σεζόν 2021-2022;

Φάνης Αναγνώστου: «Μετά την αλλαγή της διοίκησης και του προπονητικού τιμ βγήκαμε πέμπτοι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2019. Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς είχε αποχωρήσει η μεγαλύτερη μάζα των αθλητών με την προπονήτρια, κυρία Νικολάου. Πέρσι, αν και προπονηθήκαμε μόνο τη μισή χρονιά, βγήκαμε τρίτοι στη γενική κατάταξη, ενώ φέτος δεν καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο.

Θεωρώ πως με το νέο έτος θα έχουμε ολική επανεκκίνηση στο τμήμα της πάλης. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες για να έχει μέλλον ο Παναθηναϊκός για τα επόμενα δέκα χρόνια! Δεν μπορούμε κάθε χρόνια να κοιτάμε να μην χάσουμε αθλητές ή να πάρουμε αθλητές για να πάρουμε πόντους. Πρέπει να έχουμε γερές βάσεις».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος και ποιοι μακροπρόθεσμα;

Γιώργος Χριστοδουλής: « Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω τις προπονήσεις, να ανεβάσω την απόδοση μου και μία καλή συμμετοχή, με ότι σημαίνει αυτό. Μιλάω πάντα για φέτος, αφού δεν ξέρουμε πως θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Ηλίας Τζόκας: «Συμφωνώ με τον Γιώργο, ο κορονοϊός μας πήγε πίσω. Ελπίζω φέτος να υπάρχει μία κανονικότητα, να κάνουμε προπονήσεις και να μπορέσουμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Πως έχει επηρεάσει τη καθημερινότητα σας ο covid;

Γιώργος Χριστοδουλής: «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βιώσιμη, πέρσι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, αλλά φέτος με τις ισχύουσες συνθήκες μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Ερασιτεχνικό άθλημα κάνουμε, δεν κάνουμε επαγγελματικό… Αν κάνεις προσωπικές παραχωρήσεις σε χρόνο και χρήμα, γίνεται. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον»…

Ηλίας Τζόκας: «Συμφωνώ και εγώ. Τώρα με τα τεστ και τον εμβολιασμό υπάρχει κανονικότητα, μπορείς να προπονηθείς και συνεχίζουμε όπως παλιότερα».

Επιμέλεια: Νίκος Γκέκας

Σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ και από τότε…βασανίζω το πολιτικό και κυρίως το αθλητικό ρεπορτάζ σε διάφορα sites. Μεγάλη μου αγάπη στα όρια της ψύχωσης, ο Παναθηναϊκός και κυρίως ο Ερασιτέχνης, η μάνα του λόχου. Αγαπάω το μπάσκετ από τα μεγάλα, λατρεύω το πόλο από τα μικρά, πάντα δίπλα στο Tριφύλλι. Από βόλεϊ ανδρών μέχρι μπάσκετ γυναικών και από βολεϊ γυναικών μέχρι ξιφασκία. Μία γωνιά για λίγους και ρομαντικούς πιστή στο όραμα του Απόστολου Νικολαϊδη περί πολυαθλητικού συλλόγου και τα λόγια του Μιχάλη Παπάζογλου: «Όλοι έχομεν την γνώμην και την ακράδαντον πεποίθησιν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πραγματικά μεγάλη ιδέα, που αποτελεί ένα μέρος του βίου μας, που θα ζη πάντα. Τα μέλη, οι αθληταί, τα συμβούλια παρέρχονται και αντιπαρέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παραμένη επί γενεάς γενεών εις την Αιωνιότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Συναγερμός» με Παπαπέτρου!

Με VAR ο αγώνας Κυπέλλου – Θα πληρώσουν οι ομάδες