Connect with us

ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Ένας χρόνος και κάτι… από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Avatar

Published

on

Ήταν 20/11/2020 όταν υπεγράφη το MOU μεταξύ ΠΑΕ, Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων, το οποίο αφορούσε την Διπλή Ανάπλαση και τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γ.Γ. του Δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης ανέφερε ότι το πρότζεκτ θα είναι έτοιμο το 2024. Πρόκειται για την τελευταία από τις πολλές δηλώσεις που έχουμε ακούσει εδώ και ένα χρόνο, οι περισσότερες από τις οποίες όμως περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο παρά να τον κάνει να αισιοδοξεί, μιας και από ουσιαστικές εξελίξεις ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει.

Advertisement

Ας δούμε μερικές μόνο…από τις «εκτοξευτικές» υποσχέσεις που έχουμε ακούσει σχετικά με τον Βοτανικό. Τι τι από αυτά έχει γίνει ή θα γίνει το αφήνουμε να το κρίνετε εσεις.

Δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στις 21/11/2020:

«ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ θα έχουν συμβεί τα εξής. Στο γήπεδο το νυν της Λεωφόρου θα υπάρχει ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας και ένα μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ με εντευκτήρια κτλ. για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει να παίζει με τα παιδιά του. Στον Βοτανικό θα υπάρχει μία καινούργια γειτονιά. Με μεγάλο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό που θα του καλύπτει τις ανάγκες για το Champions League και διεθνείς του υποχρεώσεις, με καινούργιους δρόμους, με καινούργια αποχετευτικά δίκτυα, με πράσινο, μία καινούργια ωραία γειτονιά για την Αθήνα. Και ο Ερασιτέχνης θα πάρει πρώτος σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα αντικαταστήσει αυτές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σήμερα όλο αυτό το σχέδιο εδράζεται σε ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει ήδη ελεγχθεί από το ΣτΕ προληπτικά, άρα είναι απολύτως γερό, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ, ο Δήμαρχος έχει όρεξη, ο Παναθηναϊκός το θέλει, οι Αθηναίοι θέλουν μια καλύτερη ζωή, θα γίνει. ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ».

Advertisement

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο από το 2:08 ως το 4:00.

Δήλωση Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή «Total Football» στις 22/11/2020:

«Το γήπεδο θα γίνει. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, έχουν μπει και στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, άρα στο βαθμό που αφορά το Κράτος τα χρήματα είναι εκεί και εφόσον οι μελέτες γίνουν στην ώρα τους όπως έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων τα χρήματα θα είναι εκεί για να εκταμιευθούν και να προχωρήσουν τα έργα. Δεν αισθάνομαι καμία απολύτως ανησυχία γι’ αυτό. ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ 36 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΛΕΩ 36 ΜΗΝΕΣ.»

Advertisement

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μεταξύ 3:40 και 4:07.

Δήλωση Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή «Η ώρα των Πρωταθλητών» στις 12/12/2020:

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το έργο θα γίνει». «ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ»

Advertisement

Δείτε τις σχετικές δηλώσει στο 2:32 και μεταξύ 7:40 και 7:55.

Δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Face 2 Face» στο SDNA στις 2/04/2021:

«Το γήπεδο θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023».

Advertisement

Δήλωση του Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρου Τσιατσιάμη στο «Πρώτο Θέμα» στις 13/04/2021:

«Το project είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων. Βρισκόμαστε στη φάση των διμερών συμφωνιών από τα εμπλεκόμενα μέρη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο ενώ στόχος είναι η δημοπράτηση κατασκευής του γηπέδου να είναι στον αέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θέλουμε ο Βοτανικός στην επόμενη πενταετία να πάψει να είναι η πίσω αυλή της πόλης να μετεξελιχθεί σε μια νέα γειτονιά και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να διευθετηθούν πολεοδομικά ζητήματα να μεταφερθούν εγκαταστάσεις logistics κ.ο.κ».

Δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη στην ΕΡΤ στις 12/07/2021:

Advertisement

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο και θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να συμβασιοποιηθεί, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσουν τα έργα».

Τα παραπάνω αποτελούν λίγες μόνο από τις αμέτρητες δηλώσεις που έχουν γίνει με αφορμή το «γηπεδικό» του Παναθηναϊκού μας. Από λόγια…μπόλικα όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς. Από πράξεις όμως; Ποιές είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί ένα χρόνο τώρα.

Είχαμε λοιπόν την συμφωνία της σύμβασης μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, καθώς και Ερασιτέχνη – ΑΕΠ Ελαιώνα για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ. Από εκεί και πέρα εκτός…από τις μακέτες τις οποίες πολλάκις έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, είχαμε την έγκριση των 75 εκατομμυρίων από την Ε.Ε. για τα σύνοδα έργα του πρότζεκ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ), ενώ για την κατασκευή του γηπέδου βρισκόμαστε σε φάση…έγκρισης των 90 περίπου εκατομμυρίων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με το συγκεκριμένο τοπίο να παραμένει «θολό» παρά τις όποιες αισιόδοξες δηλώσεις και δημοσιεύματα. Επιπλέον, είχαμε την δημοσίευση στο ΦΕΚ των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου σύμφωνα με τον οποίο, ο Ερασιτέχνης για 15 χρόνια θα παίρνει το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις, προκειμένου να συντηρεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο του τριφυλλιού ενώ υπάρχει η δυνατότητα να παραταθεί αυτό το χρονικό διάστημα με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού. Σε αντίθετη περίπτωση το ποσοστό αυτό θα καταβάλλεται στον Δήμο (!), o οποίος θα αναλάβει την συντήρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Advertisement

Από εκεί και πέρα τους τελευταίους μήνες επικρατεί…άκρα του τάφου σιωπή. Τις τελικές συμβάσεις τις περιμένουμε από Απρίλιο και όσο τις είδατε εσείς άλλο τόσο τις είδαμε κι εμείς. Την δημοπράτηση του έργου…τον Σεπτέμβρη ακόμα την περιμένουμε, εκτός βέβαια και αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν αφορούσαν το έτος που διανύουμε αλλά…κάποιο από τα επόμενα. Όσο…για την σιγουριά που εκφραζόταν για ολοκλήρωση του πρότζεκτ το 2023…ο Παντοκράτορας δεν έχει να σχολιάσει κάτι. Ο καθένας έχει το μυαλό για να κρίνει αν πρόκειται για ρεαλιστικό σενάριο ή για μία ακόμα κοροϊδία στην πλάτη του πολύπαθου λαού του Παναθηναϊκού. Και μέσα σε όλα έχουμε την έγκριση νέων μεταναστευτικών δομών στο χώρο της Διπλής Ανάπλασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακούστε λοιπόν κύριοι. Ο λαός του Παναθηναϊκού έχει υποφέρει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια και όσον αφορά τα γηπεδικό, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Επειδή λοιπόν την κοροϊδία την έχουμε φάει…με τον κουτάλι και με το παραπάνω βγείτε και πείτε αλήθειες, διότι ΟΛΟΙ θα κριθείτε από τις πράξεις και όχι από τις ψεύτικες υποσχέσεις σας. Ο Παντοκράτορας σας θέτει όλους προ των ευθυνών σας. Ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας οφείλει να έχει το δικό του γήπεδο και όπως μεριμνήσατε για άλλα σωματεία οφείλετε να κάνετε το ίδιο για τον Παναθηναϊκό. Όχι άλλα λόγια.. Μόνο πράξεις.

ΥΓ1. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της ΑΘΗΝΑΣ και αυτό οφείλεται να το έχετε καλά υπόψιν σας ΌΛΟΙ.

Advertisement

ΥΓ2. Το αν το πρότζεκτ του Βοτανικού προχωρήσει οριστικά θα το αποφασίσουν τα μέλη του Ερασιτέχνη κρίνοντας τις συμβάσεις και αν αυτές είναι προς όφελος του Συλλόγου.

ΥΓ.3 ΑΝ ο Παναθηναϊκός πάει στον Βοτανικό θα το κάνει παραχωρώντας την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ που είναι η Λεωφόρος και η οποία αξίζει παραπάνω από το γήπεδο που θα φτιαχτεί στον Ελαιώνα. Και φυσικά το νέο του γήπεδο θα πρέπει να είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Συνεπώς οποιαδήποτε αξίωση του Δήμου ή του Κράτους από ποσοστά εισιτηρίων και από χρήσεις εντός του γηπέδου θα αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Εισιτήρια, Ονοματοδοσία, Εμπορικές χρήσεις εντός γηπέδου ΟΛΕΣ στον Παναθηναϊκό. Τίποτα λιγότερο.

ΥΓ4. Γήπεδο στη Λεωφόρο γίνεται και παραγίνεται. Το ότι δεν έχει την πρόθεση κανείς από τους αρμόδιους να το κάνει είναι άλλο θέμα.

Advertisement

ΥΓ5. Από τα εγκαίνια στα 100 χρόνια το 2008…στο 2024 και βλέπουμε…

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 λεπτά ago

Επίσημο: Ανακοίνωσε Κόντη ο Παναθηναϊκός!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Ενωτική η τελευταία ομιλία Τερίμ: «Θα κερδίσετε τον Ολυμπιακό και θα πάρετε το Κύπελλο!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

Επίσημο: Ανακοίνωσε το τέλος με Τερίμ ο ΠΑΟ – Απάντησε ο Τούρκος για Αλαφούζο!

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ώρες ago

Έφυγε… νύχτα ο Τερίμ – Συμφωνία Αλαφούζου με υπηρεσιακό για Ολυμπιακό και τελικό!

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ώρες ago

«Έχει κλείσει σε ομάδα της Euroleague ο Λούκα Βιλντόζα!» (pic)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ16 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Έξι παίκτριες παρελθόν από την ομάδα!

ΜΠΑΣΚΕΤ16 ώρες ago

Πήγε στο νοσοκομείο ο Μπαλτσερόφσκι!

ΜΠΑΣΚΕΤ16 ώρες ago

Μήτογλου: «Αυτό είχαμε πει στα αποδυτήρια – Στο πλευρό μας ο κόσμος!»

ΜΠΑΣΚΕΤ16 ώρες ago

Αταμάν: «Πολύ υψηλό IQ o Σαμοντούροβ – Να κλείσουμε την σειρά!»

ΜΠΑΣΚΕΤ17 ώρες ago

«Πάτησε» τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός AKTOR!

ΜΠΑΣΚΕΤ19 ώρες ago

Live TV: Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19 ώρες ago

«Έκανε πρόταση για το 40% του ΠΑΟ ο Ατζούν!»

ΜΠΑΣΚΕΤ19 ώρες ago

Παναθηναϊκός AKTOR: Η 12άδα με ΠΑΟΚ – Τρεις απουσίες για τους «πράσινους»!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις για Μάγκνουσον!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20 ώρες ago

«Έπεσε» στην Γ’ Εθνική το «Τριφύλλι»!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ2 εβδομάδες ago

«Δυνατά ξανά για τον Παπαδόπουλο της Ντόρτμουντ ο Παναθηναϊκός!» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος σε Μπαρτζώκα: «Είσαι ψευτάκος, εγώ ξέρω να απαντάω καλά!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Ε ρε και να γίνουν όλα όπως τα έχουμε σχεδιάσει…» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Επίσημο: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Game 5!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Έκανε κλύσμα στον Ολυμπιακό ο Σλούκας! – Αυτά θα γίνουν στην Euroleague» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στο Κορωπί με απουσίες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Μεγάλη επιστροφή για Τερίμ πριν τον «τελικό» με ΑΕΚ!

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου για επανάληψη του Game 1 με Μακάμπι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός AKTOR: Γεμίζει το ΟΑΚΑ με Περιστέρι!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Ξένος διαιτητής με ΑΕΚ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Ολική ανατροπή στο πρόγραμμα λόγω… Ολυμπιακού!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ4 εβδομάδες ago

Τεράστια πρόταση Παναθηναϊκού σε Παλάσιος! – Η στάση του παίκτη

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Ιωάννου: Η πρόβλεψή του για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός AKTOR: «Παράνοια» για τα εισιτήρια και με Περιστέρι!

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου με Μπετσίροβιτς και Κοντό! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ19 ώρες ago

Live TV: Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ21 ώρες ago

Γιαννακόπουλος: «Ελπίζω να σας κάλυψε η απάντησή μου!» – Αυτό σχεδιάζεται ήδη (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ημέρα ago

Ξέσπασμα Νικολαΐδη: «Κάτι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δεν αρκούσε το γκολ του Γερεμέγεφ! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Τραγικό λάθος Πέρεθ και 1-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δοκάρι με το… καλησπέρα οι γηπεδούχοι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες ago

Live TV: Άρης – Παναθηναϊκός AKTOR

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

Κατσουράνης: «Στη χειρότερη μοίρα όλων ο Παναθηναϊκός, βατός αντίπαλος για ΠΑΟΚ!»

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες ago

Μπουρούσης: «Δικαιώθηκε που ήρθε ο Σλούκας» – Η αναφορά σε Γιαννακόπουλο! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Γιαννακόπουλος σε Ναν: «Βλέπω τον MVP που θα παίρνει την Euroleague την επόμενη 5ετία»! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

ΕΠΙΚΟΣ Λεσόρ με βολέ αλά… Μπατίστ μετά την πρόκριση επί της Μακάμπι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι: Τα Highlights (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Ο Καλαϊτζάκης έκανε από τις τάπες της χρονιάς φέτος σε όλη την Ευρωλίγκα! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Γκαγκαλούδης: «Παίρνω Χεζόνια γιατί έχω ήδη Ταβάρες!» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Αφιέρωμα της Euroleague στον MVP Σλούκα! (vid)

Advertisement

Trending