Connect with us

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει το «αύριο» στο ρόστερ του – Σκοπός να γίνει το «τώρα»

INPAO Newsroom

Published

on

Από την αρχή ήταν δύσκολο να κρατηθεί ο Ντίνος Μήτογλου, αλλά όλοι περίμεναν πως ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα ήταν το ΝΒΑ. Δυστυχώς για τους «πράσινους», η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε στο κόλπο και κατάφερε να τον πείσει να μεταβείς την Ιταλία για λογαριασμό της.

Οι «πράσινοι» μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν. Κατάφεραν να ματσάρουν την προσφορά των Ιταλών, προσφέροντας του σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ! Κόντεψαν δηλαδή να τινάξει το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς τον αέρα, χωρίς καμία υπερβολή.

Advertisement

Η Αρμάνι με σύμμαχο το γερό της πορτοφόλι, αλλά κυρίως το πλάνο που του ανέλυσε, τον έπεισαν. Τα credits οφείλονται στον Έτορε Μεσίνα και στον Χρήστο Σταυρόπουλο που κατάφεραν να τον πείσουν. Βλέπετε, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Μιλάνο βρίσκεται από θέση ισχύος. Έχει το μπάτζετ για να διακριθεί στην Ευρώπη και πέρυσι έφτασε μέχρι και το Final Four.

Επ’ ουδενί δεν έχει μεγαλύτερη φανέλα από τον Παναθηναϊκό, αυτό το καταλαβαίνουν και οι πέτρες. Αλλά ο Μήτογλου ήθελε την ευρωπαϊκή διάκριση και η απόφαση του πάρθηκε με αμιγώς μπασκετικά κριτήρια. Οι προσωπικές απόψεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα και φυσικά η απόφαση του είναι πέρα για πέρα σεβαστή. Το αν έκανε καλά, θα το δείξει το άμεσο μέλλον.

Δεδομένα καλύτερος ο Παναθηναϊκός τη νέα χρονιά

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός έχασε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Ισχύει, ο Μήτογλου είχε δείξει τεράστια βελτίωση, αλλά το Τριφύλλι δεν θα… μαραθεί επειδή έφυγε ο «Μήτο». Μετά απ’ αυτή την ιστορία, οι «πράσινοι» θα στρέψουν την προσοχή τους στην ανανέωση του Παπαπέτρου. Μια περίπτωση εντελώς διαφορετική.

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να φτάσει μέχρι το 1 εκατομμύριο για τον Ντίνο Μήτογλου, λέει πολλά. Σίγουρα, οι προσπάθειες να παραμείνει ο Παπαπέτρου θα είναι μεγαλύτερες, αφενός γιατί είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης της ομάδας και αφετέρου επειδή δεν παίρνει να χαθεί και άλλος πρωτοκλασάτος Έλληνας παίκτης.

Advertisement

Μέχρι στιγμής Μπέντιλ – Μήτογλου αποτελούν παρελθόν, όπως παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Ουάιτ, εκτός αν υπάρξει κάποια έκπληξη. Έτσι, η αναδόμηση στη θέση «4» είναι επιβεβλημένη. Όπως έχετε ενημερωθεί, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ξένο για τη θέση «4», ενώ θα γίνει κίνηση και τον Νίκο Χουγκάζ του Ιωνικού. Από ‘κει και πέρα, υπάρχει ακόμη ένας παίκτης που πιστεύουμε θα πάρει σεβαστό χρόνο συμμετοχής, τον οποίο θα τον σχολιάσουμε ξεχωριστά.

Τον ποιο ξένο θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός θα κριθεί από τον προπονητή του. Οι ελπίδες να παραμείνει ο Κάτας είναι απειροελάχιστες και το μόνο που εκκρεμεί είναι ένα ραντεβού της διοίκησης με τον Ισραηλινό τεχνικό. Όταν επισημοποιηθεί το «διαζύγιο», τότε θα αρχίσουν οι συζητήσεις (αν δεν έχουν αρχίσει) με τον πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού για την τεχνική ηγεσία.

Πρωτοκλασάτος άσσος και πεντάρι

Δεδομένου πως δεν υπάρχουν πολλές προσιτές επιλογές, ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει πρώτα απ’ όλα τις ανανεώσεις του, ώστε να δει πως θα κινηθεί από ‘κει και έπειτα. Δεδομένη η επιθυμία να παραμείνει ο Μάριο Χεζόνια ανεξαρτήτως προπονητή. Όμως, η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι. Τα 400.000 ευρώ που είναι η ρήτρα που έχει βάλει η Μπαρτσελόνα δεν είναι ευκαταφρόνητη, συνυπολογίζοντας και το συμβόλαιο που επιθυμεί ο παίκτης. Όσον αφορά τον Νέντοβιτς είναι μια διαφορετική περίπτωση. Μην ξεχνάμε πως ο Σέρβος έμεινε και τέσσερις μήνες εκτός, χάνοντας το σημαντικότερο κομμάτι της σεζόν. Όλα θα τεθούν επί τάπητος με τον νέο προπονητή.

Από ‘κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί -τουλάχιστον- για έναν playmaker. Το «τουλάχιστον» έχει σημασία. Οι «πράσινοι» πόνεσαν πολύ σε αυτή τη θέση, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που κατέληξε να μην έχει κλασικό άσσο στο ρόστερ της. Λίγο το ρίσκο με τον Λαπροβίτολα, λίγο οι περιπτώσεις Τζάκσον και Σάικς που δεν αποδείχτηκαν σωτήριες, δεν άργησε να γίνει το κακό.

Advertisement

Το τμήμα σκάουτινγκ έχει πάρει «φωτιά» και οι εισηγήσεις τους θα γίνουν στον προπονητή της ομάδας. Οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες, αναλογικά και με το μπάτζετ που θα διατεθεί για αυτή την θέση. Φυσικά και ο Λαπροβίτολα είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι.  

Το δεύτερο θέμα που θα πέσει στο τραπέζι μετά τον άσσο, είναι ο παρτενέρ του Γιώργου Παπαγιάννη. Πρόκειται για μια ακόμη θέση που πλήγωσε τους Πρωταθλητές Ελλάδας. O Όγκαστ δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα μετά την εξαιρετική του χρονιά στην Γαλατάσαράι. Ώς εκ τούτου, η απόκτηση δεύτερου ψηλού με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Παπαγιάννη είναι επιβεβλημένη.

Ο Σαντ-Ρος θα καθορίσει μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού

Πριν αναφέραμε πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για έναν playmaker, επισημαίνοντας τον όρο «τουλάχιστον». Εδώ και καιρό, οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν Έλληνα τον Σαντ – Ρος.

Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εξελίξεις. Ο Κουβανός καταλαμβάνει μια θέση ξένου στο ρόστερ, οπότε καταλαβαίνεται τι σημασία έχει να γίνει Έλληνας και να απελευθερωθεί μια θέση ξένου.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, η έξτρα μεταγραφή στη θέση «4» ή στη νευραλγική θέση «1» είναι πιθανή. Από τη μία, ίσως να αποκτηθεί ακόμη ένα τεσσάρι που να μπορεί να παίξει στο «5» ή να γίνει προσθήκη ενός ακόμη playmaker. Φυσικά τα παραπάνω αποτελούν εικασίες, καθώς για όλα θα αποφασίσει ο προπονητής.

Advertisement

Πάντως, είναι σημαντικό να κρατήσουμε αυτόν τον αστερίσκο για το μέλλον.

☘ Το «αύριο» που πρέπει να γίνει το «τώρα»

Δεν είναι καταστροφή που φεύγει ο Μήτογλου. Πρόκειται για έναν παίκτη που βελτιώθηκε, έδωσε χρήσιμες βοήθειες αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός και κάθε ομάδα με την ιστορία των «πράσινων» είναι πάνω από πρόσωπα.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας εκτός των άλλων, θα πρέπει να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τους νεαρούς. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά φαινόταν πως δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κάτας. Σίγουρα, δεν τον παίρνει να βρίσκεται σε μια ομάδα που δεν θα παίζει, καθώς είναι σε μια ηλικία που χρειάζεται χρόνο και χώρο για να εξελιχθεί.

Δεύτερος στη λίστα ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε μια εξαιρετική χρονιά στη Λάρισα. Βελτιώθηκε, έφτιαξε το σώμα του και αποτελεί έναν από τους καλύτερους Έλληνες σουτέρ. Σίγουρα θα διεκδικήσει τη θέση του στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Τρίτος, ο Λευτέρης Μαντζούκας. Εδώ, έχουμε να πούμε αρκετά. Ο 18χρονος είναι ένα τεράστιο prospect και ένα από τα μεγαλύτερα στην ηλικία του στην Ευρώπη. Φέτος ταλαιπωρήθηκε με την έκδοση του δελτίου και με τον τραυματισμό που είχε λίγο πριν τελειώσει η σεζόν. Ένα τέτοιο prospect, ένας ΑΝΤΡΑΣ πλέον, καλείται να έχει ρόλο σε αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Το σώμα του είναι έτοιμο και θα είναι παράξενο να μην έχει ενεργό ρόλο και θέση στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Πρόκειται για έναν παίκτη στα 2.07, που αγωνίζεται στο «3» και στο «4». Διαθέτει καλό σουτ, τεχνική, είναι γρήγορος και ο λόγος που αποκτήθηκε από τον Προμηθέα δεν είναι για να δοθεί δανεικός την επόμενη χρονιά. Νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό.

Advertisement

Όσο για τους υπόλοιπους, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Δίπλαρος, Βουγιούκας, θα τεθούν στην κρίση του επόμενου προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός έχει την επόμενη μέρα στο ρόστερ του και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για σύνολο 12 αθλητών. Η σεζόν είναι μεγάλη, οι ατυχίες πολλές. Κάθε ομάδα -πλέον- οφείλει να έχει 14-15 παίκτες τουλάχιστον στο ρόστερ. Το περιορισμένο μπάτζετ, ας είναι η ευκαιρία να ωριμάσουν μπασκετικά τα νεότερα παιδιά που αποτελούν και το αύριο του ελληνικού μπάσκετ.

Advertisement

Το INPAO.GR πρόκειται για ένα ανερχόμενο site στην ήδη «ταλαιπωρημένη» Παναθηναϊκή ενημέρωση. Με... όπλα το έγκυρο και πρωτογενές ρεπορτάζ, τις πλούσιες αναλύσεις και τις αρθρογραφίες από την έμπειρη δημοσιογραφική μας ομάδα, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε το No.1 σάιτ στην «πράσινη» ενημέρωση.

Advertisement

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για τις αναγκαστικές αλλαγές με Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι βγαίνει Ευρώπη!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

Κόντης: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε το Κύπελλο!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

Η τελική βαθμολογία της Stoiximan Super League και η θέση του Παναθηναϊκού (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

Ιδανικός αυτόχειρας και τραγικό φινάλε!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 ώρες ago

Εκτός 20άδας με Ολυμπιακό ο Ακαϊντίν! – Ο λόγος (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 ώρες ago

Ντόκεν μετά το συλλαλητήριο: «Ελεύθερο σε θέλουμε Παναθηναϊκέ!» (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Ολυμπιακό (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ13 ώρες ago

Οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτυσαν τον Λεσόρ και χτύπησαν 13χρονο παιδί!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η πιθανή 11άδα με Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 ώρες ago

Θύρα 13: Συλλαλητήριο κατά του Γιάννη Αλαφούζου πριν τον Ολυμπιακό!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ2 εβδομάδες ago

«Δυνατά ξανά για τον Παπαδόπουλο της Ντόρτμουντ ο Παναθηναϊκός!» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Επίσημο: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Game 5!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Έκανε κλύσμα στον Ολυμπιακό ο Σλούκας! – Αυτά θα γίνουν στην Euroleague» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Μεγάλη επιστροφή για Τερίμ πριν τον «τελικό» με ΑΕΚ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Ξένος διαιτητής με ΑΕΚ!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ4 εβδομάδες ago

Τεράστια πρόταση Παναθηναϊκού σε Παλάσιος! – Η στάση του παίκτη

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Ιωάννου: Η πρόβλεψή του για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Έξαλλος ο Γιαννακόπουλος: «Παίζει με το μυαλό μας! – Αυτός ο μ@@@ας θα τιμωρηθεί;» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου για επανάληψη του Game 1 με Μακάμπι! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Πήρε θέση για το μέλλον του Τερίμ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Επιστροφή ενόψει Άρη!

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου με Μπετσίροβιτς και Κοντό! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Να είσαι προετοιμασμένος για την αντίδραση…» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Αιχμές» Ναν για διαιτησία: «Όλοι είδατε το ματς και τι έγινε!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Λαμία (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 ημέρες ago

Λεσόρ: Ξεχώρισε τις 4 κορυφαίες φάσεις του «Εξάστερου» στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ημέρες ago

Live TV: Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ημέρες ago

Γιαννακόπουλος: «Ελπίζω να σας κάλυψε η απάντησή μου!» – Αυτό σχεδιάζεται ήδη (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

Ξέσπασμα Νικολαΐδη: «Κάτι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δεν αρκούσε το γκολ του Γερεμέγεφ! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Τραγικό λάθος Πέρεθ και 1-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δοκάρι με το… καλησπέρα οι γηπεδούχοι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες ago

Live TV: Άρης – Παναθηναϊκός AKTOR

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 ημέρες ago

Κατσουράνης: «Στη χειρότερη μοίρα όλων ο Παναθηναϊκός, βατός αντίπαλος για ΠΑΟΚ!»

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Μπουρούσης: «Δικαιώθηκε που ήρθε ο Σλούκας» – Η αναφορά σε Γιαννακόπουλο! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος σε Ναν: «Βλέπω τον MVP που θα παίρνει την Euroleague την επόμενη 5ετία»! (vid)

Advertisement

Trending