Connect with us

BLOGS

Πού βαδίζει ο Παναθηναϊκός για τη νέα σεζόν;

Η φετινή χρονιά σχεδόν έχει φτάσει στο τέλος της για το τριφύλλι, με την μόνη εκκρεμότητα να είναι το πρωτάθλημα, όπου τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει δύσκολο να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό.

INPAO Newsroom

Published

on

Η φετινή χρονιά σχεδόν έχει φτάσει στο τέλος της για το τριφύλλι, με την μόνη εκκρεμότητα να είναι το πρωτάθλημα, όπου τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει δύσκολο να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Το κύπελλο χάθηκε, η Ευρωλίγκα έχει τελειώσει εδώ και μήνες για το τριφύλλι, το οποίο επί της ουσίας δίνει ματς γοήτρου στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εν ολίγοις, άλλη μια πολύ κακή σεζόν για τους πράσινους φτάνει στο τέλος της, με τον κόσμο της ομάδας να είναι απογοητευμένος και σίγουρα ανήσυχος για το θολό μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στους τελικούς του πρωταθλήματος, οι οποίοι αποτελούν ερωτηματικό, για το αν θα είναι ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του. Πέραν τούτου όμως, οι άνθρωποι των πρασίνων μπορούν από τώρα να ρίχνουν «κλεφτές ματιές» στο σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ήδη οι κινήσεις με Χουγκάζ, Αβδάλα και Σαμοντούροβ θεωρούμε πως μαρτυρούν, ότι οι ιθύνοντες του τριφυλλιού σκέφτονται το μέλλον.

Advertisement

Υπάρχει θέμα προπονητή;

Ας πάμε όμως στο κοντινό μέλλον, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Παρότι ο Δημήτρης Πρίφτης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2024, το μέλλον του μοιάζει αβέβαιο στο ΟΑΚΑ, καθώς δεν έχει πετύχει έως τώρα κανένα στόχο του και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην κατακτήσει ούτε το πρωτάθλημα. Επιπλέον, αν και «έβγαλε» στο φως τον 16χρονο Νεοκλή Αβδάλα, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον Μαντζούκα, δίνοντάς του πολύ λίγο χρόνο. Το θέμα προπονητή θα διαλευκανθεί λογικά με τους τελικούς της Α1.

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό

Τί γίνεται με τα συμβόλαια;

Advertisement

Στο ρόστερ των πρασίνων υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν, άλλα που έχουν οψιόν μονοετούς ανανέωσης και αλλά που έχουν καιρό μεν για να εκπνεύσουν, αφορούν δε τα μεγάλα ονόματα της ομάδας και σίγουρα θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα συμβόλαια των Μποχωρίδη, Κασελάκη, Γιόβιτς και Έβανς λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και οι πράσινοι θα βρεθούν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ειδικά για τις περιπτώσεις των τριών πρώτων. Οι δύο Έλληνες αποτελούν πολύ καλές λύσεις ερχόμενοι απ’ τον πάγκο και κυρίως φθηνές, αφού ως γνωστόν τα τελευταία 2 χρόνια ο Παναθηναϊκός «πηγαίνει» με βάση τα έσοδα και τα έξοδα.

Ο Μποχωρίδης έδωσε δύο απαντήσεις

Μοιάζει καθόλου απίθανο, να τους ανανεωθούν τα συμβόλαια και να πούμε την αλήθεια μας παραξενεύει που δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις. Η περίπτωση του Γιόβιτς είναι διαφορετική, διότι ο Σέρβος γκαρντ ήρθε τον Ιανουάριο και συμφώνησε να μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, με την έως τώρα μικρή παρουσία του(προερχόμενος από τραυματισμό βέβαια) να μην είναι θετική. Πιθανόν, το τριφύλλι να μην κινηθεί για την ανανέωσή του. Πρώτη και μάλλον τελευταία χρονιά με τα πράσινα θα είναι και για τον πολύπειρο φόργουορντ Τζέρεμι Έβανς. Ήρθε στο τριφύλλι για τη θέση 4, μετά την αποχώρηση του Φλόιντ ανεβοκατέβαινε στο 4-5, με την παρουσία του να χαρακτηρίζεται ως μέτρια. Τον Οκτώβριο «πατάει» τα 35 και θεωρούμε ότι δεν θα γίνει κίνηση για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Παναθηναϊκός: Τι έκανε ο Στέφαν Γιόβιτς στο ντεμπούτο του

Περνάμε στις περιπτώσεις των παιχτών που έχουν οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο. Ξεκινάμε με τον Βασίλη Καββαδά που ήρθε το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τον Ηρακλή, «παίρνοντας» το ρόλο του τρίτου σέντερ. Μετά την αποχώρηση του Φλόιντ υποθετικά θα αναβαθμιζόταν ως δεύτερο 5αρι με τον κόουτς Πρίφτη όμως να μην του δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Στην Α1 δεν παίζει ούτε 7 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ στην Ευρωλίγκα, λόγω απουσιών κυρίως, αγωνίζεται 13 λεπτά κατά μέσο όρο. Έχει πραγματοποιήσει λίγες εξαιρετικές εμφανίσεις όπως με τον Ερυθρό Αστέρα(17 πόντοι και 6 ριμπάουντ) και την Εφές(8 πόντοι και 3 ριμπάουντ), οι οποίες όμως θεωρούμε ότι δεν είναι ικανές να τον κρατήσουν για ένα ακόμα έτος στο ΟΑΚΑ. Προχωράμε στον Ντάριλ Μέικον, του οποίου θεωρούμε πως θα ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης χωρίς καμία συζήτηση.

Μέικον: «Δε νομίζω ότι έχω ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα» - ertnews.gr

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με το τριφύλλι και φρονούμε ότι μπορεί να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και πέραν του υπάρχοντος συμβολαίου του. Το θέμα τόσο με τον Μέικον, όσο και με τον Γουάιτ, είναι αν οι ίδιοι θελήσουν να μείνουν σε μια ομάδα που δεν θα κυνηγήσει αρκετά πράγματα, κατά τα φαινόμενα, και τη νέα σεζόν. Πιστεύουμε, ότι θα δεχθούν αρκετές προτάσεις και από ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα το καλοκαίρι. Η παραμονή τους είναι ένα στοίχημα για τους πράσινους. Αναφερθήκαμε ήδη στον φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος επίσης έχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο με το τριφύλλι. Ο 29χρονος φόργουορντ θα έχει κι αυτός προτάσεις το καλοκαίρι, ίσως με καλύτερες οικονομικές απολαβές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό.

Πρόβλημα και με τον Οκάρο στον Παναθηναϊκό | Panathinaikos24.gr

Πριν δούμε τις περιπτώσεις των νέων του Παναθηναϊκού, θα «τσεκάρουμε» τους έχοντες συμβόλαιο έως το 2023, που πιθανόν να αποτελέσουν «Μήλον της Έριδος» για αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκα και όχι μόνο το ερχόμενο καλοκαίρι, αν δεν καταφέρει, να τους «δέσει» το τριφύλλι. Αρχίζουμε με τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος διανύει μια ακόμα εξαιρετική χρονιά με τους πράσινους. Στα 31 του ίσως θελήσει να μεταβεί σε μια ομάδα για να διεκδικήσει αυτό που του λείπει, δηλαδή μια Ευρωλίγκα.

Advertisement
Νεμάνια Νέντοβιτς: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ στην καλή του ημέρα ο παιχταράς του  Παναθηναϊκού (videos) - Eurohoops

Ακολουθεί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Ιωάννης Παπαπέτρου, που έχει χάσει αρκετό μέρος της φετινής χρονιάς λόγω τραυματισμού, έχοντας ως στιγμής πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις. Ως αρχηγός των πρασίνων, μετά την αποχώρηση του Νικ Καλάθη, θεωρούμε ότι θα παραμείνει στο ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του συμβολαίου του και τότε θα διαπραγματευτεί με τη διοίκηση για την ανανέωσή του. Παρά ταύτα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλησιάζει τα 30 και πιθανόν να θέλει να διεκδικήσει κι αυτός μια Ευρωλίγκα, η οποία λείπει απ’ τη συλλογή του και σίγουρα στο εγγύς μέλλον δεν θα κατακτήσει με το τριφύλλι.

Παπαπέτρου: «Χαρούμενος που έμεινα στον Παναθηναϊκό» - Ειδήσεις - νέα - Το  Βήμα Online

Περνάμε στον Κουβανό Χάουαρντ Σαντ Ρος, ένα πολυεργαλείο σε άμυνα και επίθεση για τον Παναθηναϊκό, με μεγάλη συνεισφορά και τη φετινή σεζόν. Στα 31 του πιστεύουμε, ότι είναι δύσκολο να πάει σε μια ομάδα με στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και το μόνο που μπορεί να τον τραβήξει μακριά απ’ το ΟΑΚΑ, είναι μια καλύτερη οικονομικά πρόταση. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει παντρευτεί Ελληνίδα γυναίκα και ότι η απόκτηση του ελληνικού διαβατηρίου δεν είναι(ελπίζουμε) μακριά, λόγοι που σίγουρα είναι ικανοί να τον κρατήσουν στη χώρα μας.

Σαντ-Ρος στο Eurohoops: “Δεν υπάρχει καμία νίκη στο ΣΕΦ, την έχουμε ήδη  ξεχάσει” - Eurohoops

Κλείνουμε, με τον εξαιρετικό και φέτος Γιώργο Παπαγιάννη, του οποίου η μετακίνηση από το τριφύλλι προς μια ομάδα της Ευρωλίγκα ή του ΝΒΑ, μοιάζει πιο πιθανή από των 3 προαναφερθέντων. 0 25χρονος σέντερ ωρίμασε αρκετά από την πρώτη απόπειρα ένταξής του στο ΝΒΑ και φαίνεται έτοιμος να κάνει ξανά το μεγάλο βήμα προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή να μετακινηθεί σε πρωταγωνίστρια ομάδα της Ευρωλίγκα. Η παραμονή του στο τριφύλλι, ύστερα απ’ τη λήξη του υπάρχοντος συμβολαίου του δεν ξέρουμε πόσο λογική απόφαση θα είναι, με το σκεπτικό ότι βρίσκεται σε μια ηλικία που μπορεί να κυνηγήσει τα πάντα, από προσωπικές έως συλλογικές διακρίσεις και η υπάρχουσα κατάσταση(που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί για καιρό) του Παναθηναϊκού δεν θα του το επιτρέψει. Παρά ταύτα μένει να δούμε τι θα συμβεί με όλους είτε το ερχόμενο, είτε και το φετινό καλοκαίρι, διότι δεν είναι απίθανο να δεχθεί κρούση το τριφύλλι και φέτος για τους 4 προαναφερθέντες.

EuroLeague – Παπαγιάννης και Χεζόνια στο Top 10 - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα  Online

Τέλος, κλείνουμε με τους 4 νεαρούς που θα βρίσκονται στο ρόστερ των πρασίνων από το καλοκαίρι του 2022, τους Χουγκάζ ,Αβδάλα, Μαντζούκα και Σαμοντούροβ. Οι δύο πρώτοι δεσμεύονται με συμβόλαιο έως το 2025 και το 2027 αντίστοιχα, ενώ ο Μαντζούκας υπέγραψε έως το 2025 και ο Σαμοντούροβ έως το 2028. Θα βρεθούν για πρώτη φορά και οι 4 μαζί, σε μια ομάδα όπου δεν θα έχει κανένα ρεαλιστικό στόχο στην Ευρωλίγκα και τη νέα σεζόν, προσπαθώντας φυσικά να κατακτήσει τις εγχώριες διοργανώσεις.

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε Σαμοντούροφ ως το 2028! - Eurohoops

Αυτό που ευελπιστούμε να γίνει είναι πρωτίστως, οι μεγαλύτεροι Χουγκάζ και Μαντζούκας να λάβουν αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι Αβδάλας, Σαμοντούροβ να πάρουν εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο, αλλά κυρίως να δουλευτούν σωστά στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού. Θεωρούμε, ότι δεν υπάρχει χρόνος αναμονής για Μαντζούκα, Χουγκάζ και πρέπει από τη νέα σεζόν να αγωνίζονται τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά ανά παιχνίδι. Αυτοί οι 4 νεαροί και όποιος άλλος έρθει είναι τα μεγάλα στοιχήματα του τριφυλλιού, όμως συνάμα μπορεί να αποτελέσουν και τεράστια κέρδη, τόσο των πρασίνων, όσο και του ελληνικού μπάσκετ. Η πορεία θα δείξει τι θα συμβεί τόσο με τους νεαρούς, όσο και με το λοιπό ρόστερ του τριφυλλιού.

Λευτέρης Μαντζούκας: Ένα πρότζεκτ για το μέλλον - ΠΑΟ ΠΑΝΤΟΥ

Το INPAO.GR πρόκειται για ένα ανερχόμενο site στην ήδη «ταλαιπωρημένη» Παναθηναϊκή ενημέρωση. Με... όπλα το έγκυρο και πρωτογενές ρεπορτάζ, τις πλούσιες αναλύσεις και τις αρθρογραφίες από την έμπειρη δημοσιογραφική μας ομάδα, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε το No.1 σάιτ στην «πράσινη» ενημέρωση.

Advertisement

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30 λεπτά ago

Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι βγαίνει Ευρώπη!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Κόντης: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε το Κύπελλο!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Η τελική βαθμολογία της Stoiximan Super League και η θέση του Παναθηναϊκού (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Ιδανικός αυτόχειρας και τραγικό φινάλε!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

Εκτός 20άδας με Ολυμπιακό ο Ακαϊντίν! – Ο λόγος (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

Ντόκεν μετά το συλλαλητήριο: «Ελεύθερο σε θέλουμε Παναθηναϊκέ!» (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Ολυμπιακό (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ11 ώρες ago

Οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτυσαν τον Λεσόρ και χτύπησαν 13χρονο παιδί!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η πιθανή 11άδα με Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 ώρες ago

Θύρα 13: Συλλαλητήριο κατά του Γιάννη Αλαφούζου πριν τον Ολυμπιακό!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 ώρες ago

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σέντρα και μετάδοση

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ2 εβδομάδες ago

«Δυνατά ξανά για τον Παπαδόπουλο της Ντόρτμουντ ο Παναθηναϊκός!» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Επίσημο: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Game 5!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Έκανε κλύσμα στον Ολυμπιακό ο Σλούκας! – Αυτά θα γίνουν στην Euroleague» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Ξένος διαιτητής με ΑΕΚ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Μεγάλη επιστροφή για Τερίμ πριν τον «τελικό» με ΑΕΚ!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ4 εβδομάδες ago

Τεράστια πρόταση Παναθηναϊκού σε Παλάσιος! – Η στάση του παίκτη

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Ιωάννου: Η πρόβλεψή του για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου για επανάληψη του Game 1 με Μακάμπι! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Πήρε θέση για το μέλλον του Τερίμ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Επιστροφή ενόψει Άρη!

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Έξαλλος ο Γιαννακόπουλος: «Παίζει με το μυαλό μας! – Αυτός ο μ@@@ας θα τιμωρηθεί;» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου με Μπετσίροβιτς και Κοντό! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Να είσαι προετοιμασμένος για την αντίδραση…» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Αιχμές» Ναν για διαιτησία: «Όλοι είδατε το ματς και τι έγινε!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Λαμία (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 ημέρες ago

Λεσόρ: Ξεχώρισε τις 4 κορυφαίες φάσεις του «Εξάστερου» στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ημέρες ago

Live TV: Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ημέρες ago

Γιαννακόπουλος: «Ελπίζω να σας κάλυψε η απάντησή μου!» – Αυτό σχεδιάζεται ήδη (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

Ξέσπασμα Νικολαΐδη: «Κάτι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δεν αρκούσε το γκολ του Γερεμέγεφ! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Τραγικό λάθος Πέρεθ και 1-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δοκάρι με το… καλησπέρα οι γηπεδούχοι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες ago

Live TV: Άρης – Παναθηναϊκός AKTOR

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 ημέρες ago

Κατσουράνης: «Στη χειρότερη μοίρα όλων ο Παναθηναϊκός, βατός αντίπαλος για ΠΑΟΚ!»

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Μπουρούσης: «Δικαιώθηκε που ήρθε ο Σλούκας» – Η αναφορά σε Γιαννακόπουλο! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος σε Ναν: «Βλέπω τον MVP που θα παίρνει την Euroleague την επόμενη 5ετία»! (vid)

Advertisement

Trending