Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος Πρίφτης, Διαμαντίδης, Παππάς, Τριαντόπουλος – Επιστροφή Πεδουλάκη

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο αφού με ανακοίνωση της η ΚΑΕ έδωσε τέλος στη συνεργασία με Πρίφτη, Διαμαντίδη, Παππά, Τριαντόπουλο.

INPAO Newsroom

Published

on

Αναλυτικά η πράσινη ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με σεβασμό στην Ιστορία και τους φιλάθλους της, ενημερώνει για τα εξής:

Advertisement

Πριν από δυο χρόνια κατόπιν της απόφασης του ιδιοκτήτη να θέσει προς πώληση την ΚΑΕ, η διαχείριση της ομάδας δόθηκε εν λευκώ στους κ.κ. Τριαντόπουλο, Αλβέρτη και Διαμαντίδη.

Ο σαφής στόχος ήταν εξαρχής ο Οργανισμός να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός αθλητών, πάνω στον οποίο θα χτιζόταν το σήμερα, αλλά κυρίως το αύριο της ομάδας.

Ωστόσο, ως προς το οικονομικό σκέλος υπήρξε πλήρης αστοχία, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ιδιοκτήτη κατά 3 εκατομμύρια ευρώ, έως τώρα.

Advertisement

Ως εκ τούτου ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Τριαντόπουλου από τη θέση του Προέδρου της ΚΑΕ. Ο κ. Τριαντόπουλος θα παραμείνει ωστόσο στη θεσμική του θέση μέχρι τις 30/6/22 ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΕ.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος κι ενώ ήταν ξεκάθαρος ο προσανατολισμός, απαλλαγμένος μάλιστα από την όποια πίεση, αντί για το χτίσιμο ενός βασικού κορμού -όπως είχε συμφωνηθεί- πραγματοποιήθηκαν επιλογές ξένων παικτών αμφιβόλου αξίας, με στόχο την εφήμερη επιτυχία, η οποία και προφανώς δεν ήρθε. Η ομάδα μάλιστα απέτυχε να καταστεί ανταγωνιστική απέναντι σε αντιπάλους του ίδιου ή αντίστοιχου οικονομικού βεληνεκούς.  Σε συνδυασμό δε με την εικόνα αυτής, η οποία παρουσιάζει διαρκώς πτωτική πορεία, τόσο βάσει αποτελεσμάτων όσο και βάσει απόδοσης, θεωρούμε αδιέξοδο να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πλάνο.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους κ.κ. Διαμαντίδη, Πρίφτη και Παππά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τον κ. Αλβέρτη αποχωρεί από την διοικητική του θέση και του έχει ήδη προταθεί η θέση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας.

Advertisement

Από σήμερα Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο κ. Πεδουλάκης, ο οποίος θα έχει εν λευκώ τη διαχείριση του αγωνιστικού τμήματος και την επιλογή του νέου προπονητή.

Στόχος αυτής της κίνησης, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κορμού αθλητών, στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα και συνάμα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς όποτε αυτό προκύψει καθώς και η βελτίωση της εικόνας εν όψει τελικών του Πρωταθλήματος.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η ομάδα πρέπει από σήμερα κιόλας να χτίζει την επόμενη χρονιά.

Advertisement

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να δαπανούν χρήματα το καλοκαίρι, οφείλεις να αλλάξεις τρόπο σκέψης και λειτουργίας ώστε να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις.  

Οφείλεις να επενδύσεις στη σκληρή και μεθοδική δουλειά και όχι σε μεταγραφικές κινήσεις αμφιβόλου αξίας και ομάδες μιας χρήσης.

Οφείλεις μαζί με τον κόσμο σου να γυρίσεις σελίδα.

Advertisement

Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια απέναντι στην Ιστορία και τον κόσμο σου.


ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

«Μετά την απόφαση του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου το καλοκαίρι του 2020 να αποσυρθεί από τον Παναθηναϊκό και μετά την αποχώρηση του κυρίου Μάνου Παπαδόπουλου, έχοντας προσωπικά θητεύσει για πάνω από μια δεκαετία σε διοικητικές θέσεις του Ομίλου Γιαννακόπουλου, μου ζητήθηκε να αναλάβω την Προεδρία της ομάδας και την ευθύνη κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, το οποίο και αποδέχθηκα.

Την σεζόν (2020-2021) ο στόχος επετεύχθη παρόλη τη δύσκολη κατάσταση που επικράτησε παγκοσμίως. Σε αυτό συνέβαλε και η αξιοποίηση των κρατικών ενισχύσεων λόγω πανδημίας, συμπεριλαμβανόμενης και της είσπραξης προκαταβολών από την επόμενη χρήση (πχ τηλεοπτικά δικαιώματα ΕΡΤ).

Advertisement

Το καλοκαίρι του 2021 μου ζητήθηκε να καταρτίσω τον αρχικό προϋπολογισμό και της σεζόν 2021-2022. Οι προβλέψεις κινήθηκαν στην λογική εξεύρεσης όσο δυνατόν περισσότερων πόρων για το χτίσιμο της ομάδας και στηρίχθηκαν στις αναφορές των ειδικών για σταδιακή ύφεση της πανδημίας και επιστροφή στην κανονικότητα. Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά. Στην κατάρτιση του προϋπολογισμού τα έσοδα στηρίχθηκαν σε τρεις κομβικούς άξονες:

α) Επιδότηση αθλητισμού από τη φορολογία του στοιχήματος. Μετά την ψήφιση του νόμου και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ θεώρησα δεδομένα τα έσοδα από τις αναμενόμενες επιδοτήσεις μέσω  του στοιχήματος από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Για την πρόβλεψη βασίστηκα στη σχετική υπουργική απόφαση και στο μοντέλο υπολογισμού που υπήρχε σε αυτή, αλλά μόλις πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα λάβουμε αυτά τα χρήματα, γεγονός το οποίο επιδείνωσε περαιτέρω την εκτέλεση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για την τρέχουσα χρήση. Θα πρέπει να σημειώσω ότι αυτό είναι μια τεράστια αδικία για το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό, καθώς το ποδόσφαιρο χρηματοδοτήθηκε στο 100% του προβλεπόμενου ποσού, όπως και ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός, ενώ το μπάσκετ αρκέστηκε σε μια προκαταβολή των 250.000 ευρώ. Μικρά ερασιτεχνικά σωματεία έχουν εισπράξει περισσότερα χρήματα από τις ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα!

β) Χορηγίες. Τέθηκε ένας συγκεκριμένος οικονομικός στόχος για τις χορηγίες, ο οποίος δεν επιτεύχθηκε. Οι συνέπειες της πανδημίας και ο φόβος δεύτερης χρονιάς χωρίς κόσμο στα γήπεδα, προφανώς επηρέασαν και τους χορηγούς.

Advertisement

γ) Εισιτήρια. Πιστέψαμε πως αφενός λόγω ύφεσης της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα, αφετέρου λόγω των κλειστών γηπέδων της προηγούμενης σεζόν, η συσπείρωση του κόσμου θα ήταν μεγαλύτερη και θα αποτυπωνόταν στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Προφανώς, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η αναζωπύρωση της πανδημίας και η ανασφάλεια για το μέλλον οδήγησαν στο να μην επιτευχθεί ο στόχος. Το ίδιο συνέβη και με τα εισιτήρια αγώνων, καθώς οι πωλήσεις επηρεάστηκαν από την αναζωπύρωση της πανδημίας που είχε και ως συνέπεια να κλείσουν τα γήπεδα πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα.

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί ο στόχος  του προϋπολογισμού και συνακόλουθα να κληθεί ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος να καλύψει ένα ποσό της τάξεως των 3.000.000 ευρώ, χωρίς δυστυχώς να πιάσουν τόπο.

Η κατάσταση δεν δύναται πλέον να διορθωθεί από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό, αφού, όπως όλοι γνωρίζουν, τα μεγάλα έξοδα του Συλλόγου είναι ανελαστικά (συμβόλαια παικτών)  και φυσικά θα τιμηθούν όπως πάντα.

Advertisement

Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί στην αστοχία των προβλέψεων του  εγκεκριμένου προϋπολογισμού, για τους λόγους που ανέφερα ανωτέρω, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως έχω υποβάλει την παραίτηση μου στον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και εν γένει από τον όμιλο DPG, η οποία και έχει γίνει αποδεκτή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απολογηθώ προσωπικά στον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί και να ευχηθώ καλή συνέχεια και ό,τι καλύτερο τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον όμιλο συνολικά».

Advertisement

Το INPAO.GR πρόκειται για ένα ανερχόμενο site στην ήδη «ταλαιπωρημένη» Παναθηναϊκή ενημέρωση. Με... όπλα το έγκυρο και πρωτογενές ρεπορτάζ, τις πλούσιες αναλύσεις και τις αρθρογραφίες από την έμπειρη δημοσιογραφική μας ομάδα, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε το No.1 σάιτ στην «πράσινη» ενημέρωση.

Advertisement

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ34 λεπτά ago

Σε άλλο κόσμο ο Τερίμ: «Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για τις αναγκαστικές αλλαγές με Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι βγαίνει Ευρώπη!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 ώρες ago

Κόντης: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε το Κύπελλο!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 ώρες ago

Η τελική βαθμολογία της Stoiximan Super League και η θέση του Παναθηναϊκού (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 ώρες ago

Ιδανικός αυτόχειρας και τραγικό φινάλε!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 ώρες ago

Εκτός 20άδας με Ολυμπιακό ο Ακαϊντίν! – Ο λόγος (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 ώρες ago

Ντόκεν μετά το συλλαλητήριο: «Ελεύθερο σε θέλουμε Παναθηναϊκέ!» (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Ολυμπιακό (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ21 ώρες ago

Οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτυσαν τον Λεσόρ και χτύπησαν 13χρονο παιδί!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η πιθανή 11άδα με Ολυμπιακό

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ2 εβδομάδες ago

«Δυνατά ξανά για τον Παπαδόπουλο της Ντόρτμουντ ο Παναθηναϊκός!» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Επίσημο: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Game 5!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Έκανε κλύσμα στον Ολυμπιακό ο Σλούκας! – Αυτά θα γίνουν στην Euroleague» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Μεγάλη επιστροφή για Τερίμ πριν τον «τελικό» με ΑΕΚ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Ξένος διαιτητής με ΑΕΚ!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ4 εβδομάδες ago

Τεράστια πρόταση Παναθηναϊκού σε Παλάσιος! – Η στάση του παίκτη

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Έξαλλος ο Γιαννακόπουλος: «Παίζει με το μυαλό μας! – Αυτός ο μ@@@ας θα τιμωρηθεί;» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Ιωάννου: Η πρόβλεψή του για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Euroleague! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Πήρε θέση για το μέλλον του Τερίμ!

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου με Μπετσίροβιτς και Κοντό! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Επιστροφή ενόψει Άρη!

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου για επανάληψη του Game 1 με Μακάμπι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Να είσαι προετοιμασμένος για την αντίδραση…» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Αιχμές» Ναν για διαιτησία: «Όλοι είδατε το ματς και τι έγινε!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Λαμία (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ημέρες ago

Λεσόρ: Ξεχώρισε τις 4 κορυφαίες φάσεις του «Εξάστερου» στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες ago

Live TV: Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες ago

Γιαννακόπουλος: «Ελπίζω να σας κάλυψε η απάντησή μου!» – Αυτό σχεδιάζεται ήδη (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

Ξέσπασμα Νικολαΐδη: «Κάτι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δεν αρκούσε το γκολ του Γερεμέγεφ! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Τραγικό λάθος Πέρεθ και 1-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δοκάρι με το… καλησπέρα οι γηπεδούχοι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ7 ημέρες ago

Live TV: Άρης – Παναθηναϊκός AKTOR

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 εβδομάδα ago

Κατσουράνης: «Στη χειρότερη μοίρα όλων ο Παναθηναϊκός, βατός αντίπαλος για ΠΑΟΚ!»

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Μπουρούσης: «Δικαιώθηκε που ήρθε ο Σλούκας» – Η αναφορά σε Γιαννακόπουλο! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος σε Ναν: «Βλέπω τον MVP που θα παίρνει την Euroleague την επόμενη 5ετία»! (vid)

Advertisement

Trending