Connect with us

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τεστ υψηλών απαιτήσεων και… διαχείρισης απουσιών

Ο Παναθηναϊκός τίθεται αντιμέτωπος με το Περιστέρι την Κυριακή στις 20:00 (ΕΡΤ3), όσο και με τα προβλήματα απουσιών που καλείται να ξεπεράσει, οι οποίες σημειωτέον, έφτασαν τον αριθμό των 7.

INPAO Newsroom

Published

on

Το τριφύλλι που την περασμένη Δευτέρα (7/03) φθηνά την γλίτωσε στη Νίκαια, αφού επικράτησε 68-61 του Ιωνικού, σε μια αναμέτρηση όπου είχε μόλις έναν κανονικό κι ένα κατά συνθήκη γκαρντ (πλην των νεαρών Αβδάλα και Δήμου), πρόσθεσε στο απουσιολόγιό του και τους Μαντζούκα, Καββαδά, Σαντ Ρος, την ώρα που ο Μποχωρίδης συνεχίζει να πονάει και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός του.

Ύστερα, από τις τελευταίες εξελίξεις, τίθεται εν αμφιβόλω έστω η παρουσία πεντάδας επαγγελματιών παιχτών στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη, γεγονός που καθιστά οιεσδήποτε αναλύσεις για τον αγώνα ασταθής. Διότι, εκτός των Γιόβιτς, Μποχωρίδη, Σαντ Ρος, Μαντζούκα και Καββαδά, υπάρχουν δύο ακόμα απόντες με κορονωϊό, ενώ εικάζουμε πως δεν θα παρθεί το ρίσκο της συμμετοχής του Παπαπέτρου, ώστε να προφυλαχθεί για το παιχνίδι της Πέμπτης[17/03] με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για την Ευρωλίγκα. Το μόνο θετικό νέο, είναι η επιστροφή του Νέντοβιτς[μετέβη στη Σερβία την προηγούμενη εβδομάδα για την κηδεία της γιαγιάς του], ο οποίος στην ουσία αναμένεται να αποτελέσει τον μόνο γκαρντ του Παναθηναϊκού[τονίζουμε ξανά, πλην των νεαρών Αβδάλα και Δήμου].

Advertisement

Τι περιμένουμε να δούμε στο παιχνίδι από πλευράς Παναθηναϊκού

Όπως προαναφέραμε, οποιαδήποτε ανάλυση για την έκβαση του αγώνα θα έμοιαζε μετέωρη, αφού μιλάμε για έναν παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Στο πρώτο σκέλος, αναμένουμε μια μεγάλη και άξια των προσδοκιών του, εμφάνιση του Νέντοβιτς, ο οποίος θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της περιφέρειας, εν τη απουσία των Γιόβιτς, Ρος, Μποχωρίδη και Μέικον. Επιπλέον, λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων τα αγωνιστικά του λεπτά θα αυξηθούν, προφανώς σε μεγάλο βαθμό. Δευτερευόντως, περιμένουμε σε μια τόσο μικρή σύνθεση να δούμε τον Νεοκλή Αβδάλα σε πιο αναβαθμισμένο ρόλο, δηλαδή, στο πλαίσιο του ροτέισον να πάρει περισσότερο χρόνο, απ’ αυτόν που αγωνιζόταν συνήθως.

Τέλος, διόλου απίθανη φαντάζει η συμμετοχή ορισμένων εκ των υπολοίπων νέων που θα βρίσκονται στην αποστολή, όπως του Εμμανουήλ Δήμου, γκαρντ ύψους 1.95, σε μια ελλιπέστατη πράσινη περιφέρεια. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, εξαιτίας των απουσιών, που δεδομένα θα χρειαστούν μεγάλες εμφανίσεις απ’ τους υπάρχοντες επαγγελματίες παίχτες. Επιπροσθέτως, μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο κόσμος, αφού πλέον είναι δυνατή η κάλυψη του 75% της χωρητικότητας του γηπέδου και σίγουρα όπως έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν είναι ικανός να ‘’σπρώξει’’ την ομάδα στη νίκη.

Το τελευταίο κομμάτι που αφορά την παρουσία του κόσμου γράφεται με αρκετή επιφύλαξη, καθώς μισή ώρα νωρίτερα θα γίνει σέντρα στο Απόστολος Νικολαϊδης[αθάνατη Ελλάδα] μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αγώνα κρίσιμου στη μάχη που δίνει το τριφύλλι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τι περιμένουμε να δούμε από πλευράς Περιστερίου

 Αρχικά, πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι οι ‘’οι πρίγκιπες της δυτικής όχθης’’ έχουν από τις 12 Φεβρουαρίου να αγωνιστούν[ η ανετοιμότητα των φιλοξενούμενων είναι ίσως ένα κομμάτι που μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός] και ως ένα βαθμό αναμένεται να παρουσιαστούν επηρεασμένοι απ’ αυτό. Παρά ταύτα η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς στο μεσοδιάστημα ενισχύθηκε με τον γνώριμό μας σέντερ από τις θητείες του σε Ρέθυμνο, Χολαργό, Κολοσσό Ρόδου και Προμηθέα Ντάνι Αγκμπελίζ και κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί πλήρης, καθώς ο τελευταίος θετικός στον κορονωϊο παίχτης ανιχνεύθηκε πριν από 7 μέρες, ενώ δεν αναφέρονται περαιτέρω απουσίες.

Advertisement

 Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που στηρίζεται αρκετά στο περιφερειακό της σουτ, διαθέτοντας πολύ αξιόπιστες λύσεις πίσω απ’ τα 6.75, όπως οι Πέτεγουεϊ, Γκρέι, Κόζι και Γκιέλο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως είναι η Τρίτη καλύτερη ομάδα στα τρίποντα πίσω από Ολυμπιακό και Κολοσσό με 36.4%, ενώ άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι ο Τόμας Γκιέλο που έχει αγωνιστεί σε 4 ματς με το Περιστέρι σουτάρει με ποσοστό 56%[!]. Είναι δεδομένο πως τόσο, η περιφέρεια των φιλοξενούμενων θα βάλει δύσκολα στην ελλιπέστατη αντίστοιχη των πρασίνων, όσο και η ικανότητα του Γκίελο που αγωνίζεται στη θέση 4 να σουτάρει συχνά πίσω απ’ τα 6.75, τραβώντας τους αντίπαλους ψηλούς μακριά απ’ το καλάθι.

Στεκόμαστε αρκετά στον Πολωνό διεθνή, ο οποίος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς και θεωρούμε ότι η απόδοσή του θα παίξει κύριο ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε πως μόνο άγνωστος δεν είναι στο μπασκετικό κοινό, καθώς έχει φορέσει τις φανέλες της Μπανταλόνα, της Τενερίφης[όπου κατέκτησε μαζί της και το διηπειρωτικό κύπελλο το 2020], της Ανδόρας και πριν το Περιστέρι της γερμανικής Βούρτζμπουργκ.

 Στη ρακέτα του Περιστερίου δεσπόζει ο ικανότατος, τόσο ριμπάουντερ, όσο και αμυντικός ύψους 2.06 Τσαντ Μπράουν, γνώριμός μας επίσης από τη θητεία του στο Μεσολόγγι. Στο επιθετικό κομμάτι ο Μπράουν κατά κύριο λόγο είναι αποδέκτης πασών έπειτα από πικ εν ρολ, ενώ δεν δημιουργεί συχνά καταστάσεις για τον εαυτό του. Επιπλέον, πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού μπορεί να δημιουργήσει ο Λίνος Χρυσικόπουλος, όπου δύναται να απειλήσει πίσω απ’ τα 6.75, όμως συχνά επιλέγει το «post up» παιχνίδι, φθείροντας τους αντίπαλους ψηλούς με φάουλ.  

 Τα αμυντικά όπλα του κόουτς Τόμιτς είναι οι Μωραϊτης, Κατσίβελης και Σαλούστρος. Ο Μωραϊτης απέδειξε πρόσφατα κόντρα στον Λάρκιν στους αγώνες της εθνικής με την Τουρκία, ότι μπορεί να μαρκάρει με επιτυχία παίχτες του υψηλότερου επίπεδου και πιθανολογούμε πως το ίδιο θα επιχειρήσει να κάνει κόντρα στον Νέντοβιτς, τόσο αυτός, όσο και ο Κατσίβελης. Τέλος, δεν είναι απίθανο, να ρίξει ο Τόμιτς και τον κατά 11 πόντους ψηλότερο ,του Νέντοβιτς, Σαλούστρο πάνω του. Ο Χρήστος Σαλούστρος εδώ και χρόνια αποτελεί έναν αξιόπιστο αμυντικό εξολοθρευτή, ικανό να μαρκάρει τον καλύτερο επιθετικά αντίπαλο.

Advertisement

Το INPAO.GR πρόκειται για ένα ανερχόμενο site στην ήδη «ταλαιπωρημένη» Παναθηναϊκή ενημέρωση. Με... όπλα το έγκυρο και πρωτογενές ρεπορτάζ, τις πλούσιες αναλύσεις και τις αρθρογραφίες από την έμπειρη δημοσιογραφική μας ομάδα, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε το No.1 σάιτ στην «πράσινη» ενημέρωση.

Advertisement

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ36 λεπτά ago

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για τις αναγκαστικές αλλαγές με Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι βγαίνει Ευρώπη!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

Κόντης: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε το Κύπελλο!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

Η τελική βαθμολογία της Stoiximan Super League και η θέση του Παναθηναϊκού (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

Ιδανικός αυτόχειρας και τραγικό φινάλε!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ώρες ago

Εκτός 20άδας με Ολυμπιακό ο Ακαϊντίν! – Ο λόγος (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ώρες ago

Ντόκεν μετά το συλλαλητήριο: «Ελεύθερο σε θέλουμε Παναθηναϊκέ!» (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Ολυμπιακό (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ12 ώρες ago

Οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτυσαν τον Λεσόρ και χτύπησαν 13χρονο παιδί!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Η πιθανή 11άδα με Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

Θύρα 13: Συλλαλητήριο κατά του Γιάννη Αλαφούζου πριν τον Ολυμπιακό!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ2 εβδομάδες ago

«Δυνατά ξανά για τον Παπαδόπουλο της Ντόρτμουντ ο Παναθηναϊκός!» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Επίσημο: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Game 5!

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Έκανε κλύσμα στον Ολυμπιακό ο Σλούκας! – Αυτά θα γίνουν στην Euroleague» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Ξένος διαιτητής με ΑΕΚ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Μεγάλη επιστροφή για Τερίμ πριν τον «τελικό» με ΑΕΚ!

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ4 εβδομάδες ago

Τεράστια πρόταση Παναθηναϊκού σε Παλάσιος! – Η στάση του παίκτη

ΜΠΑΣΚΕΤ4 εβδομάδες ago

Ιωάννου: Η πρόβλεψή του για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου για επανάληψη του Game 1 με Μακάμπι! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Πήρε θέση για το μέλλον του Τερίμ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Επιστροφή ενόψει Άρη!

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Έξαλλος ο Γιαννακόπουλος: «Παίζει με το μυαλό μας! – Αυτός ο μ@@@ας θα τιμωρηθεί;» (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

«Βόμβα» Γιαννακόπουλου με Μπετσίροβιτς και Κοντό! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος: «Να είσαι προετοιμασμένος για την αντίδραση…» (pic)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες ago

«Αιχμές» Ναν για διαιτησία: «Όλοι είδατε το ματς και τι έγινε!»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 εβδομάδες ago

Παναθηναϊκός: Η 11άδα με Λαμία (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Κεραυνός» Μπερνάρ και 2-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Δοκάρι ο Μπακασέτας! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0 με Μπακασέτα το «Τριφύλλι»! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: «Πέταξε» δύο τετ-α-τετ ο Γερεμέγεφ! (vids)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 ημέρες ago

Λεσόρ: Ξεχώρισε τις 4 κορυφαίες φάσεις του «Εξάστερου» στην Euroleague! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ημέρες ago

Live TV: Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ3 ημέρες ago

Γιαννακόπουλος: «Ελπίζω να σας κάλυψε η απάντησή μου!» – Αυτό σχεδιάζεται ήδη (vids)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

Ξέσπασμα Νικολαΐδη: «Κάτι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό!» (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δεν αρκούσε το γκολ του Γερεμέγεφ! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Τραγικό λάθος Πέρεθ και 1-0! (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 ημέρες ago

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Δοκάρι με το… καλησπέρα οι γηπεδούχοι! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες ago

Live TV: Άρης – Παναθηναϊκός AKTOR

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 ημέρες ago

Κατσουράνης: «Στη χειρότερη μοίρα όλων ο Παναθηναϊκός, βατός αντίπαλος για ΠΑΟΚ!»

ΜΠΑΣΚΕΤ1 εβδομάδα ago

Μπουρούσης: «Δικαιώθηκε που ήρθε ο Σλούκας» – Η αναφορά σε Γιαννακόπουλο! (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες ago

Γιαννακόπουλος σε Ναν: «Βλέπω τον MVP που θα παίρνει την Euroleague την επόμενη 5ετία»! (vid)

Advertisement

Trending